"China moet harder optreden tegen namaak"

Europees commissaris Karel De Gucht roept China op strenger op te treden tegen de productie van namaakspullen. Twee derde van alle namaakspullen die vorig jaar in Europa door de douane in beslag werden genomen, is van Chinese makelij.

De Gucht deed zijn oproep tijdens een ontmoeting met de Chinese viceminister van Handel Gao Hucheng (beiden op foto), bij zijn bezoek aan de wereldtentoonstelling in de Chinese stad Sjanghai.

"Er is in China heel veel namaak van Europees en Amerikaans intellectueel eigendom, niet alleen van eenvoudige dingen, maar ook van meer ingewikkelde processen", zegt De Gucht. "Het enige mogelijke antwoord daarop is een betere bescherming van het intellectuele eigendom, want anders zullen buitenlandse bedrijven minder en minder geneigd zijn intellectueel eigendom in China te introduceren."

De Gucht vraagt ook dat China Europese bedrijven niet langer discrimineert bij openbare aanbestedingen.

Meest gelezen