Agent vrijuit na dood man die hij had geslagen

Een politieagent die op de G20-top in Londen vorig jaar een man zwaar had geslagen, wordt niet vervolgd. De 47-jarige man wandelde langs een betoging toen de agent op hem insloeg met een wapenstok. Even later overleed hij.

Krantenverkoper Ian Tomlinson was op weg naar huis toen hij toevallig verzeild geraakte in de manifestatie in het centrum van Londen. Een agent van de oproerpolitie pakte de man hard aan. Het incident werd gefilmd en het filmpje ging via YouTube de wereld rond.

De agent wordt niet vervolgd omdat dokters het er niet over eens zijn of de dood van het slachtoffer het gevolg was van de slagen. Uit een eerste autopsie blijkt dat de veertiger enkele minuten eerder een hartaanval gekregen zou hebben. Een ander autopsierapport heeft het dan weer over interne bloedingen.