Belgische kampioen gooit gsm 62,70 meter ver

Indy Kerselaers uit Essen mag zich met een worp van 62,70 meter de nieuwe Belgische kampioen gsm-werpen noemen. Meer dan 400 mensen hebben gisteren in Bredene deelgenomen aan het Belgisch kampioenschap gsm-werpen.

Indy Kerselaers deed mee in de categorie "junior" voor deelnemers jonger dan 16. Bij de mannen ging Salamber Ilragimon uit Leuven met de titel aan de haal met een worp van 61,95 meter. Bij de dames ging de titel naar Elke Oosterlink uit Lokeren. Zij gooide haar mobieltje 40,94 meter ver.

Het Belgisch kampioenschap vond plaats op het strand van Bredene. Wie zelf geen oud gsm-toestel in zijn bezit had, kon er voor twee euro eentje ter plaatse aanschaffen. De opbrengst van de verkoop gaat naar natuurorganisatie WWF. Alle geworpen toestellen werden ingezameld om op ecologische wijze te worden verwerkt.