Dirk Bikkembergs stopt met F.C. Fossombrone

De Belgische modeontwerper Dirk Bikkembergs stopt met de sponsoring van zijn Italiaanse voetbalploeg F.C. Fossombrone. "Het is tijd om opnieuw de klemtoon op mode te leggen", meldt zijn woordvoerster in Het Laatste Nieuws.

De woordvoerster van Bikkembergs ontkent dat de recente monsterboete voor belastingontduiking iets te maken heeft met de belissing om te stoppen met de sponsoring van de voetbalploeg.

De amateurclub F.C. Fossombrone was een van de uithangborden van Bikkembergs. De voetballers van het team droegen steevast kleren van de ontwerper.

De modeontwerper kocht F.C. Fossombrone vijf jaar geleden. Hij investeerde in de modernisering van het stadion van de ploeg en doste de amateurvoetballers uit is designertenue's. De ploeg kreeg ook een nagelnieuwe spelersbus. In 2008-2009 promoveerde het team naar de Serie D.