Laat een ander aanschuiven in jouw plaats

In Oekraïne heeft een jongeman een gat in de markt gevonden door zelf urenlang aan te schuiven voor een ander. Aanschuiven aan overheidsloketten blijft 20 jaar na de val van het communistische regime immers dagelijkse praktijk.

De 25-jarige Andrei Matishewitz  kwam op het idee om professionele aanschuiver te worden, nadat hij zelf meermaals een halve dag ergens had moeten staan wachten voor een of andere formaliteit. "Wanneer je in Oekraïne je wagen wil inschrijven, heb je 15 verschillende documenten nodig, elk met een stempel van een verschillend loket", aldus Matischewitz. 

Voor 39 hryvnia (4 euro) kan je nu iemand inhuren om voor jou in de rij te gaan staan. Kort voor de professionele aanschuiver aan de beurt is, verwittigt hij zijn 'klant' zodat die zijn plaats kan komen innemen en zijn zaak kan afhandelen.

Meest gelezen