Personeel Gate Gourmet aanvaardt sociaal plan

Het personeel van het Zwitserse cateringbedrijf Gate Gourmet in Zaventem heeft de voorstellen van de directie aanvaard. Er komen geen nieuwe acties. Bij Gate Gourmet verdwijnen 100 jobs omdat Jet Airways, een belangrijke klant, zijn contract niet heeft verlengd.

Het sociaal overleg na de aankondiging van een herstructurering verliep bijzonder stroef. Volgens de vakbonden probeerde de directie de wet-Renault te omzeilen door hen niet allemaal tegelijk te ontslaan, maar in verschillende fases. De werknemers gingen daarom eind vorige week in staking.

Directie en vakbonden gingen daarop weer rond de tafel zitten. Er kwamen nieuwe voorstellen, maar de vakbonden vonden deze nog altijd te min en hebben deze niet verdedigd. Ondanks het standpunt van de vakbonden heeft het personeel het plan wel goedgekeurd. De bonden leggen zich bij de stemming neer en kondigen aan dat er geen acties meer zullen volgen.

Gate Gourmet bevoorraadt verschillende luchtvaartmaatschappijen, de Thalys en Delhaize.

Meest gelezen