Twee kinderen verdronken in de Maas

Twee broers van 6 en 8 jaar oud zijn gisteren in Bouvignes, bij Dinant, in de Maas verdronken. De kinderen zijn tijdens het spelen in het water beland.

De jongens waren rond 18 uur thuis vertrokken om te gaan spelen. De ouders werden ongerust toen hun kinderen niet terugkeerden en sloegen alarm bij de politie.

Buren vonden schoenen en de T-shirts van de broers aan de oever van de Maas en kort daarna werd de 8-jarige jongen in het water gevonden. De hulpdiensten probeerden de jongen tevergeefs nog te reanimeren. Kort na middernacht  werd zijn broer gevonden.

Volgens de buren speelden de kinderen, die niet konden zwemmen, zelden in die buurt. De politie vermoedt dat ze bij het spelen in het water zijn geraakt. "Ze hebben op die plaats hun schoenen uitgetrokken en zich uitgekleed", zegt substituut Serge Mottiaux. "Wellicht wilden ze in het water waden op die zachte helling (zie foto boven), maar zijn ze in het diepe water gegleden en verdronken."

De twee broers kwamen uit een gezin met zeven kinderen. Het gezin krijgt steun van Slachtofferhulp.

Meest gelezen