Vertraagt orkaan bestrijding van olielek?

Het slechte weer dat de Golf van Mexico bedreigt, zou roet in het eten kunnen gooien van de werkzaamheden om een einde te maken aan de olievlek die de Golf van Mexico sinds drie maanden vervuilt.

Het nationaal orkanencentrum in Florida heeft berekend dat de kans dat een depressie die zich momenteel boven de Caraïben bevindt zich binnen de 48 uur zou omvormen tot een orkaan, 50 procent bedraagt.

We zijn verplicht de evolutie van het weer erg minutieus in de gaten te houden en in functie daarvan onze plannen bij te sturen", zegt de vicevoorzitter van BP, Kent Wells.

Als de depressie negatief evolueert moeten boten en ingenieurs mogelijk uit het gebied geëvacueerd worden. "Indien we de zone moeten evacueren zouden we een vertraging van 10 tot 14 dagen kunnen oplopen bij de vooruitgang van de werkzaamheden", zei Thad Allen, die voor de Amerikaanse regering de strijd tegen de olievlek leidt.