"I gotta feeling" van BEP breekt Ultratoprecord

Het nummer "I gotta feeling" van Black Eyed Peas breekt records in de Ultratop 50. De single staat al 54 weken onafgebroken in de hitlijst, waarvan 8 op nummer 1. "I gotta feeling" is de 2e single van het album "The E.N.D" van de Peas.

"Sex on fire" van Kings of Leon stond in 2008-2009 even lang in de Ultratop, maar het nummer verdween tussendoor zes keer uit de lijst om er dan weer in te duiken. Het nummer stond ook nooit op nummer 1 in de lijst. De hoogste notering voor "Sex on fire" was nummer 9, vlak na hun optreden op Rock Werchter. Ook Black Eyed Peas zijn al gepasseerd op het festival, dit jaar stonden ze op TW Classic (foto).

In de puntentelling van de Ultratop prijkt "I gotta feeling" ook bovenaan. Volgens die telling krijgt de nummer 1 50 punten en nummer 50 1 punt. "I gotta feeling" heeft zo al 1.981 punten verzameld, op de tweede plaats staat "Rood" van Marco Borsato met 1.631 punten.

Eén record zal "I gotta feeling" allicht niet meer breken: "Kvraaghetaan" van de Fixkes stond 16 weken achtereenvolgens op nummer 1. Maar dat nummer stond minder lang in de lijst en haalde ook niet zo veel punten (1.446 punten) als "I gotta feeling".

De Ultratop 50 is de enige, officiële lijst van best verkochte singles in Vlaanderen. De nummers zijn elke zondag te horen op MNM.

Meest gelezen