Anselm Kiefer stelt tentoon in het lege KMSKA

In het najaar komt er een tentoonstelling met werk van de Duitse hedendaagse kunstenaar Anselm Kiefer (65) naar Antwerpen. De monumentale werken van Kiefer zullen tentoongesteld worden in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, dat op dat moment leeg staat voor verbouwingswerken.

De tentoonstelling is een samenwerking tussen Musea Stad Antwerpen, KMSKA en M HKA. Die werkten eerder ook al samen voor de tentoonstelling "A story of the image" in Shanghai en Singapore. Ook in de toekomst zullen in het lege KMSKA nog expo's georganiseerd worden.

Het tentoongestelde werk van Kiefer is afkomstig uit de collectie van de Duitse familie Grothe, die sinds de jaren 70 Duitse hedendaagse kunst verzamelt. Belangrijke thema's in het werk van Kiefer zijn de geschiedenis van Duitsland, de Holocaust en de onthusende gevolgen van de Tweede Wereldoorlog, godsdienst, mythologie en literatuur.

Het KMSKA sluit vanaf 4 oktober de deuren voor renovatiewerken. De vaste collectie wordt er weggehaald. Vanaf 23 oktober tot en met 23 januari zal het museum het decor vormen voor de werken van Anselm Kiefer. Het gaat om werken van de jaren 80 tot vandaag.