Bijna half miljoen Belgen kijkt naar defilé

Sire, er zijn nog Belgen. Ze waren misschien niet in Brussel op de nationale feestdag, maar ze zaten wel voor de buis. De uitzending van het nationaal defilé woensdag had gemiddeld 496.427 kijkers, goed voor een marktaandeel van 55,5%. Dat is net onder het record van 2008 met meer dan een half miljoen kijkers.

Met bijna een half miljoen kijkers scoort het defilé wel veel beter dan vorig jaar toen er gemiddeld 242.478 kijkers waren. Het defilé werd toen op Canvas uitgezonden omdat op hetzelfde moment de Tour de France uitgezonden werd op Eén. Dit jaar was er een rustdag in de Tour en werd het defilé dus op Eén uitgezonden.

De RTBF noteerde wel een kijkcijferrecord: 567.569 kijkers, ofwel 6 op de 10 kijkers was op dat moment naar het defilé aan het kijken. Het piekmoment lag volgens de RTBF op het moment dat de Lamborghini's van de Italiaanse politie passeerden.