Celstraf voor man die bejaarde op sporen duwde

Een dakloze man die in april een 70-jarige vrouw op de metrosporen had geduwd, is door de correctionele rechtbank in Brussel veroordeeld tot 16 maanden cel. De rechter oordeelt dat de 33-jarige dader schuldig is aan opzettelijke slagen en verwondingen, niet aan poging tot doodslag, zoals het openbare ministerie had geëist.

Op 12 april duwde de dakloze man om onduidelijke redenen de bejaarde vrouw van het perron in het metrostation aan de Brusselse beurs. Ze viel op de sporen, maar kon door een andere reiziger gered worden voor er een metrostel naderde. Ze werd met ernstige kneuzingen en een snijwonde aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht. Naar verluidt gaat het nog steeds niet goed met haar.

De dader werd ter plaatse opgepakt. Ook voor de rechter kon de man geen uitleg geven over de reden van zijn daad. Toch is de rechter het parket niet gevolgd. Dat eiste een strenge gevangenisstraf voor poging tot doodslag, maar de rechter oordeelde dat het om opzettelijke slagen en verwondingen ging.