De Lijn dient klacht in tegen geweldpleger

In Oost-Vlaanderen hebben enkele buschauffeurs van De Lijn een klacht ingediend tegen een man die hen in de buurt van het station van Aalst al een tijdje lastigvalt. Daardoor zijn twee chauffeurs arbeidsongeschikt. De Lijn stelt zich burgerlijke partij.

"Er is een klacht ingediend tegen een persoon die al een aantal keren geweld gebruikt heeft tegen chauffeurs van De Lijn. Het gaat om een man die bekend is bij de politie en al een aantal feiten op zijn kerfstok heeft", zegt Isabelle Colbrandt van De Lijn.

"Tegen één van de twee chauffeurs heeft hij zware verbale agressie gebruikt en bij de andere persoon is er ook echt fysieke agressie aan te pas gekomen", luidt het.

De vervoersmaatschappij zet ook camerabewaking in op vier stadslijnen. Controleurs van De Lijn gaan ook extra toezicht houden. De vakbonden hadden gedreigd om het werk neer te leggen, maar nu ze steun krijgen van de directie, trekken ze hun dreigement weer in.