Disney zet Pixar in voor Muppets-film

Disney roept de hulp in van de tekenfilmstudio Pixar bij het uitwerken van het script voor de film "The greatest Muppet movie ever made". Volgens insiders wil Disney scriptproblemen ontdekken vooraleer de draaidagen beginnen.

Disney heeft een scenario klaar voor een "live action"-film met naast "The Muppets" ook acteur Jason Segel in de hoofdrol. Segel speelde onder andere mee in de series "Family Guy", "How I met your mother" en "CSI". Binnenkort is hij te zien in de film "Gulliver's travels".

Om tijdens de filmdagen geen problemen te ontdekken met het scenario, zijn verschillende Disney-managers naar Emeryville in Californië getrokken om er te praten met de creatieve afdeling van Pixar. Disney deed dat ook al voor de science fiction-film "Tron legacy".

Pixar heeft al verschillende succesvolle films op de markt gebracht zoals "Toy Story 1, 2 en 3" en "The incredibles". "Toy Story 3", die nu in de filmzalen is, heeft de Disney-film "Alice in Wonderland" uit juni dit jaar zelfs van de Amerikaanse troon gestoten qua opbrengsten. Met uitzondering van "Alice" doen de Disney-films het tegenwoordig niet zo goed. De laatste films van Disney "Prince of Persia" en "The Sorcerer's Apprentice" scoorden ondermaats aan de box office.

Recent was er een wissel aan de top van Disney. Rich Ross en Sean Bailey hebben nu de dagelijkse leiding in handen. Ross werkte eerder voor het tv-departement van Disney, de Disney Channels. Met deze "scenario-meetings" lijkt het erop dat de nieuwe directie bruggen wil bouwen tussen de verschillende departementen die allemaal onder het Disney-label werken. Dat is een andere aanpak dan de vorige directie.