Jobsite Defensie kreunt onder vele sollicitaties

De jobsite van Defensie waarop mensen zich vanaf vandaag kunnen inschrijven voor de vrijwillige legerdienst, ondervindt zware hinder door de vele gegadigden. Inschrijven kon vanaf 10 uur vanmorgen.

Vorige week kondigde ontslagnemend minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) aan dat vanaf vandaag jongeren tussen 18 en 24 zich konden inschrijven voor de vrijwillige legerdienst. Die oproep viel duidelijk niet in dovemansoren, want het aantal aanvragen is bijzonder groot.

"We zijn het slachtoffer geworden van ons eigen succes", zegt een woordvoerder. Defensie benadrukt dat kandidaten zich ook kunnen aanmelden via telefoon (0800/33348) of via e-mail (ctcn@mil.be) met de boodschap: "Ik kan me niet inschrijven via jobsite. Ik ben kandidaat EVMI voor functie...".