Nederlandse musicus Willem Breuker overleden

De Nederlandse musicus en componist Willem Breuker is vandaag in Amsterdam op 65-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Bernard Hunnekink bekendgemaakt. Hij zit in het Willem Breuker Kollektief, dat Breuker in de jaren zeventig heeft opgericht.

Breuker was al enige tijd ziek. Hij leed aan longkanker.

De in Amsterdam geboren Willem Breuker richtte zijn eigen orkest op in 1974, met een bezetting van elf musici. Het brengt een mengeling van jazz en hedendaagse klassieke muziek.

Het Willem Breuker Kollektief geldt als een van de eerste ensembles in Nederland dat geïmproviseerde muziek op een voor het publiek toegankelijke wijze presenteerde. Het orkest speelt al meer dan dertig jaar over de hele wereld, van Amsterdam tot Peking.

Breuker schreef ook de muziek van "Stroman en trawanten" van Freek De Jonge.
 

Meest gelezen