Schitter zelf in film van Ridley Scott

Filmproducer Ridley Scott en regisseur Kevin Macdonald hebben een oproep op YouTube gelanceerd om morgen, op 24 juli, filmmateriaal op te nemen en naar hen op te sturen.

Het project heet "Life in a day" en wordt een filmmontage van korte fragmenten van verschillende personen, allemaal opgenomen op één dag, morgen dus. Scott en Macdonald omschrijven het als "een historisch, globaal experiment om een film te maken met materiaal van professionele en niet-professionele gebruikers. Iedereen die een filmpje van zichzelf op 24 juli instuurt, maakt kans om opgenomen te worden in de film. De filmpjes uploaden kan nog tot 31 juli.

Als tip geven de producer en regisseur mee om "creatief" en "persoonlijk" te zijn. "Er is geen enkel moment gedurende die dag dat "te gewoon" zou zijn om te filmen", staat te lezen bij de richtlijnen op de site. "Maak je film zo persoonlijk en specifiek mogelijk, het persoonlijke is altijd interessanter dan het algemene. Film je familie, vrienden of zelfs onbekenden. Alles is goed zolang de anderen het geen probleem vinden om in je film te verschijnen." De voertaal hoeft geen Engels te zijn.

De film "Life in a day" wordt voor het eerst getoond op het Sundance Film Festival in Park City in Utah in de VS. Op hetzelfde ogenblik zal de film ook gepost worden op YouTube. Wie uitgekozen wordt om met zijn filmpje in "Life in a day" te schitteren, maakt ook kans om naar het Sundance Film Festival te gaan. Twintig personen zullen samen met regisseur Kevin MacDonald op de rode loper mogen lopen van het festival tijdens de première van de film.

Meest gelezen