Tomorrowland verbiedt laserpennen op weide

De organisatie van het dancefestival Tomorrowland in Boom gaat dit weekend streng controleren op laserpennen, dit naar aanleiding van enkele incidenten vorig jaar. Toen liepen twee bezoekers van het festival zware oogschade op, vermoedelijk omdat een laserpen in hun ogen heeft geschenen.

"Iedereen wordt gefouilleerd aan de ingang van het festival", zegt woordvoerder Debby Wilmsen. "Alle laserpennen worden afgenomen en mocht er toch iemand binnengeraken met een laserpen en deze gebruiken, zullen we die persoon buitenzetten."

Het festival houdt zelf ook lasershows maar die zijn volgens de organisatie veilig. "We blijven onze lasershows organiseren. Het gerechtelijk onderzoek daarover loopt nog steeds", zegt Wilmsen. "Wij voldoen aan de strengste Europese normen, namelijk dat de lasershow nooit mag stilstaan in het midden van het publiek. Dat is bij ons nooit het geval, wij houden ons daar ook aan en dan is er eigenlijk geen enkel gevaar."

Tomorrowland opent zaterdag de deuren van 12 tot 01 uur en zondag van 11 tot 24 uur. De camping is al open sinds vanmiddag. Het festival is uitverkocht.