Treinverkeer verstoord in Herk-de-Stad

Het treinverkeer tussen Hasselt en Diest is vanavond vanaf 16.30 uur zwaar verstoord door een technisch defect aan de bovenleiding in Schulen (Herk-De-Stad). De vertragingen vanuit Knokke-Blankenberge richting Hasselt en Tongeren kunnen oplopen tot een uur.

Een goederentrein ligt aan de oorzaak van het defect. De trein staat nog stil in Schulen. Netwerkbeheerder Infrabel verwacht dat de stilstaande goederentrein rond 19.45 uur kan weggesleept worden, waarna de herstellingswerken aan de bovenleiding kunnen starten.

"De stroomafnemer van de goederentrein heeft de bovenleiding slecht geraakt, waardoor de leiding beschadigd en gebroken is. Tussen 16.30 uur en 17 uur was er geen treinverkeer mogelijk. Rond 17 uur werd een spoor tussen Hasselt en Diest terug vrijgemaakt en kan er druppelsgewijs een trein door. Er is een vervangende busdienst ingezet tussen Hasselt en Diest. In de loop van vrijdagavond zal de bovenleiding hersteld zijn, zodat het treinverkeer zaterdag geen hinder meer ondervindt. Reizigers vanuit Brussel richting Tongeren moeten rekening houden met vertragingen tot een uur", aldus Bram De Saedeleer van Infrabel.

De treinen vanuit Knokke richting Tongeren worden ook omgeleid via de lijn 36 Leuven-Landen en de lijn 21 Landen-Hasselt.