Zanger Smashing Pumpkins valt flauw op podium

Billy Corgan, de zanger van de Amerikaanse band Smashing Pumpkins, is tijdens een concert in Florida gisteravond in elkaar gezakt. Dat gebeurde tijdens het nummer "Bullet With Butterfly Wings" uit 1995.

Later op de avond twitterde Corgan dat het niet met opzet was of onhandigheid, maar dat hij zwart voor de ogen zag en is flauwgevallen. De 43-jarige zanger gaf geen verdere uitleg voor zijn val. Hij houdt er wel enkele blauwe plekken en kneuzingen aan over.

"Ik herinner me niet dat ik tegen het drumstel en mijn gitaarkast ben gevallen, maar ik kan jullie wel vertellen dat ik er een stevige blauwe plek aan overhoud en dat ik traag beweeg", liet hij weten via zijn Twitter.

Smashing Pumpkins had veel succes in de jaren 90 met een reeks psychedelische grungeplaten. Hits zijn onder andere "Disarm", "Tonight, tonight" en "Today". In juni 2005 kondigde Corgan een comeback aan van de band en startte hij weer met nummers schrijven. Ondertussen is de bezetting van de band verschillende keren gewijzigd. Nu blijft alleen Corgan over van de orginele bezetting. De band treedt vanavond normaal gezien op in Tennessee.