Zsa Zsa Gabor verkeert in kritieke toestand

De Hongaars-Amerikaanse actrice Zsa Zsa Gabor (93) verkeert in kritieke toestand. Gabor werd maandag nog met succes geopereerd aan haar heup, maar een hersenschudding speelt haar nu parten.

Gabor viel vorige week uit haar bed toen ze de telefoon wilde opnemen. Ze brak daarbij haar heup en liep een hersenschudding op. De heupoperatie verliep goed, maar blijkbaar zijn er complicaties opgetreden bij de hersenschudding. Volgens echtgenoot Frederic Von Anhalt reageert Gabor niet meer op de buitenwereld. Ze ligt evenwel niet in een coma.

De 93-jarige Zsa Zsa Gabor staat bekend als femme fatale. Frederic Von Anhalt is haar achtste echtgenoot. In 1936 won Zsa Zsa Gabor de schoonheidswedstrijd Miss Hongarije.

De schone uit Boedapest begon haar acteercarrière in Wenen en acteerde in 1952 in "Moulin Rouge" van John Huston. Ze was ook te zien in "The girl in the Kremlin", "Touch of evil" en "Queen of outer space". In de jaren 80 kreeg ze een bijrol in de tv-soap "As the world turns". In 2005 raakte Zsa Zsa Gabor verlamd nadat ze een beroerte had gehad. Sindsdien zit de actrice in een rolstoel.