"Ik ben de enige die hier rock durft te draaien"

Zo'n 50.000 danceliefhebbers zijn vandaag afgezakt naar recreatiedomein De Schorre (Boom) voor Tomorrowland. Het festival is een van de snelst groeiende in ons land. Ook Regi stond op de affiche. "Ik ben de enige die rock durft te draaien", zegt de dj.

Meer dan 150 dj's spelen vandaag verspreid over 14 podia en tenten. Het domein De Schorre is omgetoverd in een futuristisch landschap met attracties en een podium van waarop twee ogen het publiek aankijken. "Zo zien wij de toekomst en de festivals evolueren", legt Manu Beers van de organisatie uit.

Ook de dj's zijn enthousiast over het opzet van de zesde editie van Tomorrowland. "De versiering is hier PRACHTIG", reageert Dennis Ferrer. Tijdens de optredens worden ook bloemblaadjes vanuit een helikopter naar de massa gegooid.

Vanavond stond onder anderen Regi op het podium van "I love the 90's". "Ik ben hier de enige die rock durft te draaien. Vorig jaar wist ik daarmee een feestje te bouwen, dus doen we dat dit jaar ook", beloofde Regi op Studio Brussel.

Headliners vanavond zijn nog Martin Solveig, Scooter en Swedisch House Maffia. Het tweedaagse festival is uitverkocht. Buiten het festivalterrein hanteert de politie nultolerantie rond openbare dronkenschap, drugsbezit en wildplassen.