Filmdistributeurs roken de vredespijp

De filmdistributeurs Lionsgate en The Weinstein Company hebben in onderling overleg hun conflict over de verdeling van "Precious" bijgelegd. Beide firma's claimden de distributierechten voor de Oscarwinnende film.

Harvey Weinstein kondigde in de wandelgangen van het Sundance Film Festival in januari 2009 aan dat zijn bedrijf de film zou verdelen. "Precious" ging op het evenement in wereldpremière. Even later werd bekengemaakt dat Lionsgate de distributie voor zijn rekening zou nemen.

De twee filmdistributeurs daagden elkaar voor de rechter in de VS. De Canadese filmdistributeur Lionsgate maakte vrijdag bekend dat beide partijen een "vriendschappelijke vergelijk" hebben getroffen. The Weinstein Company heeft nog niet officieel gereageerd.

Het sociale drama "Precious: Based on a novel by Sapphire" gaat over kindermishandeling in de armste buurten van New York. De film verzilverde twee van de zes Oscarnominaties. Actrice Mo'Nique kreeg de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol.