Kerk in verlegenheid door homopriesters

In Italië is de Katholieke Kerk in verlegenheid gebracht door een opmerkelijke reportage van een conservatief weekblad. Daaruit blijkt dat heel wat homopriesters actief zijn in de gayscene van Rome. Het Vaticaan wil niet reageren.

Het schandaal van het kindermisbruik zindert nog na en nu moet het Vaticaan afrekenen met een nieuw schandaal. Een reportage van het conservatieve weekblad Panorama -in handen van premier Berlusconi- doet heel wat stof opwaaien in Italië. Een reporter dook een maand onder in de gayscene van Rome en ontdekte dat heel wat priesters een dubbelleven leiden.

Het Vaticaan veroordeelt homoseksuelen niet, maar zegt wel dat homoseks "intrinsiek onnatuurlijk" is. Bovendien is het verboden voor openlijke homo's om priester te worden. Het Vaticaan wil niet reageren, maar het bisdom van Rome reageert scherp op priesters die een dubbelleven leiden.

"Wij kunnen niet aanvaarden dat door hun gedrag alle andere priesters door het slijk worden gehaald. Het gedrag van deze priesters brengt schade toe aan het imago en de integriteit van de Kerk en wij zullen er hard tegen optreden", zegt het bisdom in een mededeling.