Mexico: 51 lichamen in 9 massagraven

In het noorden van Mexico zijn negen massagraven ontdekt, die waarschijnlijk te maken hebben met de oorlog tussen drugsbendes in het gebied. In het graf zijn al 51 lichamen gevonden, maar de politie onderzoekt de plek nog verder.

De 51 lichamen werden aangetroffen in de agglomeratie van de Noord-Mexicaanse industriestad Monterrey. Volgens het parket zouden sommige lichamen er al zo'n 15 dagen liggen.

Het gaat voornamelijk om mannen tussen de 20 en 50 jaar oud. De meesten hadden tatoeages. De speurders troffen ook bloedsporen aan en resten van petroleum. De politie denkt dat drugsbendes de plaats gebruikten om rivalen te folteren en te doden.

De stoffelijke resten werden gevonden op een terrein van drie hectare in het dorp Juarez. Het leger bewaakt de site nu.

De regio rond Monterrey is in de ban van de drugsoorlog tussen twee drugkartels: het Golfkartel en Los Zetas. Los Zetas wordt gevormd door voormalige militairen en was vroeger de gewapende arm van het Golfkartel.

In 2010 vielen in Mexico al 7.000 slachtoffers in drugsconflicten. Sinds 2006 kwamen al een kleine 25.000 om in drugsgerelateerd geweld.