Muyters verdedigt beperking opleidingscheques

Het Forum voor Amateurkunsten is niet gelukkig met de beslissing van de Vlaamse regering om het systeem van opleidingscheques te beperken. Minister van Werk Philippe Muyters verdedigt de beslissing. "De cheques zijn niet gecreëerd voor liefhebberij, maar voor arbeidsmarktbeleid", klinkt het.

Vanaf volgende maand mogen de opleidingscheques van de Vlaamse overheid enkel nog gebruikt worden voor opleidingen die nuttig zijn voor de arbeidsmarkt.

"Ik vrees dat mensen die het financieel minder breed hebben, zullen afhaken in het deeltijds kunstonderwijs. Er zijn veel mensen die gebruik maken van opleidingscheques om een cursus te volgen", aldus Kaat Peeters van het Forum voor Amateurkunsten.

Minister van Werk Philippe Muyters verdedigt de beslissing. "Mensen die een cursus volgen uit liefhebberij, zullen betalen. De cheques dienen om mensen op de arbeidsmarkt te krijgen. Met de verstrenging kunnen we een paar miljoen besparen", aldus Muyters.

Wie een opleiding nodig heeft voor zijn werk, kan een uitzondering aanvragen aan de VDAB. Opleidingscheques die al besteld zijn, zullen worden terugbetaald.