Walter De Buck onwel geworden tijdens "Cuban Five"

Walter De Buck (76) is onwel geworden tijdens de Gentse Feesten en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. De Buck voerde samen met bekende en onbekende Gentenaars actie voor de Cuban Five en liet zich voor een paar uur opsluiten in een geïmproviseerde cel.

Burgemeester Daniël Termont had De Buck "opgesloten", maar al snel werd duidelijk dat de peetvader van de Gentse Feesten zich niet lekker voelde. Hij kreeg een appelflauwte, vermoedelijk door de warmte.

Met de actie de Cuban Five wilde De Buck de vrijheid vragen van vijf Cubanen die al twaalf jaar opgesloten zitten omdat ze geïnfiltreerd waren in anti-Cubaanse organisaties in de VS. De Buck deelde de cel met onder anderen Mong Rosseel, Dirk Tuypens en Dominique Willaert.

De Buck hielp zaterdag nog de Feesten openen. Hij bracht op Sint-Jacobs het eerste podiumconcert van de avond. Van de week werd charmezanger Eddy Wally nog naar het ziekenhuis gebracht. Hij was ook onwel geworden tijdens een optreden op de Gentse Feesten.

Meest gelezen