Benedictinessen in zee met Decca Records

Nonnen van een gesloten kloosterorde in Avignon hebben een overeenkomst gesloten met Decca Records, het label achter namen als Lady Gaga en Amy Winehouse. "We hebben er niet zelf om gevraagd, men heeft ons gevonden", benadrukt moeder-overste van de Abbaye de Notre Dame de l'Annonciation in Avignon.

De Benedictinessen van de Abbaye de Notre Dame de l'Annonciation werden gekozen na een wereldwijde zoektocht naar gregoriaanse koren. Hun eerste album krijgt de titel "Voices - Chant from Avignon" en komt in november uit.

Moeder-overste moest eerst wel bezinnen over het aanbod: "We hebben er nooit zelf om gevraagd, men heeft ons gevonden. We waren ook bezorgd over de impact op ons kloosterleven, maar we denken dat het album een goede zaak zou zijn om mensen helpen vrede te vinden."

De opnames van het album zullen een huzarenstukje worden, want de nonnen verlaten het klooster nooit. In totaal zullen 26 nonnen zingen op " Voices - Chant from Avignon". Twee jaar geleden palmden de Oostenrijkse monniken van Stift Heiligenkreuz ook de hitlijsten in met "Chant: music for paradise". Van hun plaat werden meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.