Duiven vinden Kings Of Leon maar niets

De Amerikaanse rockband Kings Of Leon heeft zijn concert in St. Louis vroegtijdig afgebroken. Hardnekkige duiven en hun poep bleken de pretbedervers te zijn. Kings of Leon hadden de bui al moeten zien hangen toen de supporting acts The Postelles en The Stills onder de poep het podium verlieten.

Het amfitheater in St. Louis kampt deze zomer met een duivenplaag. De organistoren hadden Kings Of Leon beloofd het probleem aan te pakken voor de show. Maar de duiven wilden van geen wijken weten en bestookten de band vanaf de eerste noot. Vooral bassist Jared Followill kreeg de volle laag. Hij probeerde zich te concentreren terwijl een roadie met een zakdoek zijn gezicht schoonveegde.

Uiteindelijk gaf de band er de brui aan. "De set telde twintig nummers. Tegen het einde had ik dik van kop tot teen bedekt geweest", mopperde Followill tegen de Amerikaanse pers.

Drummer Nathan Followill twitterde na afloop dat de fans hun tickets krijgen terugbetaald. "Het was hygiënisch niet verantwoord om voort te doen. Geef niet de schuld aan Jared maar aan de organisatoren", schreef hij.