Taliban houden een Amerikaan gevangen

In het oosten van Afghanistan wordt een Amerikaanse soldaat gevangen gehouden door de taliban, een andere Amerikaan werd doodgeschoten. Dat heeft een woordvoerder van de taliban bevestigd. Gisteren was gezegd dat er twee soldaten gevangen waren.

Van de twee was sinds vrijdag niets meer vernomen. Ze hadden hun basis verlaten en vermoedelijk zijn ze verkeerd gereden, waarop ze werden opgemerkt door talibanstrijders.

"De twee Amerikaanse soldaten zijn gisteren in het district van Charkh aangekomen, in de provincie Logar", zei de talibanwoordvoerder. "Onze strijders hebben ze aangevallen. Een soldaat werd gedood in een vuurgevecht en de andere is levend gevangen. Het lichaam van de dode soldaat en de gevangen soldaat hebben we meegenomen en ze bevinden zich op een veilige plaats", deelde de woordvoerder nog mee van op een geheime locatie.

"Details en hun identiteit zullen we later vrijgeven. We hebben nog niets besloten over hun lot en hebben nog niet uitgemaakt wat we willen in ruil voor hun vrijlating."

Meest gelezen