Tomorrowland ontvangt recordaantal festivalgangers

Het dancefestival Tomorrowland op recreatiedomein De Schorre heeft een recordaantal bezoekers ontvangen. Zo'n 100.000 mensen zakten af naar Boom, 25.000 bleven er kamperen. De sfeer werd wel enigzins gedrukt door het nieuws over de 19 doden op de Love Parade in Duisburg (Duitsland).

Vorig jaar was Tomorrowland voor de eerste keer uitverkocht, ook dit jaar was dat het geval. De organisatoren blikken tevreden terug op de tweedaagse. Van een extra festivaldag is voorlopig geen sprake. "We willen in eerste instantie de kwaliteit jaar na jaar garanderen of zelfs verbeteren, en de bezoekers voldoende comfort bieden", luidt het.

Headliner vanavond was David Guetta (foto), een van de populairste dj's en producers van het moment. Guetta zou gisteren ook op het hoofdpodium van de Love Parade afsluiten. Maar 19 danceliefhebbers kwamen om in Duisburg toen massaal paniek uitbrak in een tunnel. De organisatoren lieten het technofeest in openlucht doorgaan om meer paniek te voorkomen.

Guetta vernam het nieuws en reageerde aangeslagen op de sociale netwerksite Facebook.  "Wat er gebeurd is, is hartverscheurend en nog nooit gezien. Ik zal niet draaien op de Love Parade. Ik hoop dat mijn fans daarvoor begrip kunnen opbrengen", schreef de dj in zijn status.