Tony Hayward zou BP verlaten na blunders

Volgens Britse media is BP-topman Tony Hayward op dit moment aan het onderhandelen over zijn ontslag. Hayward ligt in de Verenigde Staten zwaar onder vuur voor zijn aanpak van de olieramp in de Golf van Mexico. Hij maakte meerdere communicatieblunders.

Zo zei hij onder andere dat de gevolgen van het olielek eerder miniem zouden zijn, dat het "lek erg, erg klein was in vergelijking met de grootte van de oceaan" en dat niemand liever dan hij zou zien dat de zaak voorbij zou zijn, "want ik zou graag mijn leven terug hebben".

Volgens de BBC wordt de Amerikaan Bob Dudley zijn opvolger. Die had al de dagelijkse leiding gekregen over de aanpak van het olielek. British Petroleum zelf geeft geen commentaar op de berichten over het nakend ontslag, dat zou nog maar een kwestie zijn van een paar dagen.