Woonwagenbewoners strijken neer in Wingene

De woonwagenbewoners die afgelopen week in Nieuwpoort op een weiland hebben gestaan, zijn nu naar Wingene bij Tielt getrokken. De groep moest de weide in Sint-Joris bij Nieuwpoort vandaag verlaten en nu zijn ze neergestreken in Wingene.

Het gaat om zo'n 250 caravans en 400 personen. De evangelische woonwagenbewoners zijn allemaal lid van de groep "Vie et Lumière", ze trekken rond om mensen te bekeren.

De wagens waren onder politiebegeleiding en onder de belangstelling van heel wat kijklustigen vertrokken richting
autostrade. De uittocht verliep zonder problemen. Hun aanwezigheid in Nieuwpoort had wel heel wat wrevel opgeroepen bij de buurtbewoners.

De burgemeester van Wingene, Hendrik Verkest, is niet te spreken over de komst van de woonwagenbewoners. Ze hebben een stuk grasland ingepalmd dat net gehooid moest worden voor veevoer. Burgemeester Verkest hoopt dat hij de zigeuners tegen vrijdag kan laten vertrekken. Ze hebben beloofd in hun kamp een omhaling te doen om de boer zijn schade te vergoeden. De schadevergoeding die werd beloofd in Nieuwpoort werd tot op heden nog niet betaald.