Lou Deprijck zanger van "Ca plane pour moi"

Lou Deprijck, en niet Plastic Bertrand, is de enige vertolker van de hit "Ca plane pour moi". Dat schrijft La Dernière Heure vandaag, de krant kon een rapport van experts inkijken.

Lou Deprijck is de producer van het nummer uit 1977. Hij heeft ook de muziek gecomponeerd en de tekst ingezongen, maar Plastic Bertrand (Roger Jouret) heeft dit altijd betwist.

Na een rechtszaak uit 2006, die Plastic Bertrand won, werden experts aangesteld. Na diepgaand onderzoek blijkt nu dat de stem van "Ca plane pour moi" van Lou Deprijck is.

"Ik ben erg opgelucht", zegt Deprijck in een interview met La Dernière Heure. "Mijn talent werd ontkend." Deprijck is ook nog steeds boos op Plastic Bertrand. "Ik lig aan de basis van zijn succes. Zelfs zijn artiestennaam heb ik gekozen. Het succes van het nummer, dat meer dan 8 miljoen keer verkocht is, heeft me verbaasd."

Deprijck is vooral bekend van zijn groepen Lou & The Hollywood Bananas en Two Man Sound. Hij scoorde hits met nummers als "Disco Samba", "Charlie Brown" en "Kingston, Kingston". Momenteel woont hij in Thailand. Plastic Bertrand heeft nu een kunstgalerie.

Meest gelezen