Rellen in Karachi na moord op politicus

In de Pakistaanse stad Karachi zijn 37 mensen om het leven gekomen bij rellen. De rellen braken los na de moord op een politicus die in een moskee een begrafenis bijwoonde. Er vielen meer dan honderd gewonden.

Raza Haider zat in het provinciale parlement in Karachi. Hij was lid van de dominante politieke partij in de zuidelijke regio van het land. Haider en zijn lijfwacht werden in de moskee doodgeschoten. De daders konden ontkomen op motorfietsen. Ze zouden deel uitmaken van een rivaliserende politieke partij. Haider wordt vandaag begraven.

Toen het nieuws over de aanslag zich verspreidde, braken op verschillende plaatsen in de stad rellen los. Auto's en winkels werden in brand gestoken, gewapende betogers zetten de belangrijkste straten in Karachi af. Bij de onlusten zijn volgens de Pakistaanse politie 37 mensen om het leven gekomen en er vielen meer dan honderd gewonden.

Dit jaar kwamen al meer dan 300 mensen in Karachi om bij politiek geweld, zo zeggen verschillende mensenrechtenorganisaties.

Meest gelezen