De Slegte gaat nieuwe boeken verkopen

De Nederlandse winkelketen van tweedehandsboeken De Slegte experimenteert met de verkoop van nieuwe boeken. Directeur Ron Mulders verwacht dat alle 27 vestigingen binnenkort nieuwe boeken zullen verkopen, ook de 9 winkels in België.

Mulders zegt dat de klanten er behoefte aan hebben om bij De Slegte ook nieuwe boeken te kunnen kopen.

In vijf winkels in Nederland zijn sinds kort enkele tientallen nieuwe titels te koop. Het gaat om de populairste boeken van het moment. "We zijn net bezig, maar ik heb de indruk dat we er wel mee doorgaan," zegt Mulders in de Nederlandse krant Het Parool. "De reacties van de klanten zijn goed; er worden veel boeken verkocht."

In september wordt het experiment geëvalueerd, maar Mulders gaat ervan uit dat alle 27 vestigingen nieuwe boeken zullen verkopen, ook de 9 Belgische zaken. 

De Slegte werd opgericht in het begin van de vorige eeuw en werd een begrip in de verkoop van tweedehandsboeken, ramsjboeken en antiquariaat. Volgens directeur Ron Mulders blijft de verkoop van tweedehandsboeken de kernactiviteit van het bedrijf.

Meest gelezen