"Star wars"-saga komt uit op blu-ray

De complete "Star wars"-saga komt in de herfst van 2011 uit op blu-ray. Regisseur George Lucas heeft het nieuws bekendgemaakt tijdens de Stars Wars Celebration V in Orlando, de grootste officiële bijeenkomst van Lucasfilm met alle mogelijke filmvertoningen en memorabilia die met de films te maken hebben.

De box zal de volgende titels bevatten: "Episode IV: A new hope" (1977), "Episode V: The empire strikes back" (1980), "Episode VI: Return of the Jedi" (1983), "Episode I: The phantom menace" (1999), "Episode II: Attack of the clones" (2002), "Episode III - Revenge of the Sith" (2005). De box zal ook extra's bevatten, zoals documentaires en interviews uit het archief van Lucasfilm.

"We hebben dit zo snel mogelijk willen doen", zei George Lucas in Orlando, "maar we konden de box pas uitbrengen wanneer er voldoende mensen zouden zijn die hem zouden kunnen bekijken en willen kopen."

Toen de films in de jaren 80 op VHS werden uitgebracht, kwam de verkoop maar traag op gang.  Na een aantal jaren waren er wel miljoenen exemplaren van verkocht.

De sciencefictionfilms die zich afspelen in een fictief melkwegstelstel zijn opgenomen in twee reeksen van drie. Het centrale thema is de strijd tussen goed en kwaad.