Hevige storm zet koers naar Moskou

Na hevige stormen en regens in het noordwesten van Rusland zitten tienduizenden mensen zonder elektriciteit. Vooral de omgeving rond Sint-Petersburg is zwaar getroffen. De storm is op weg naar de hoofdstad Moskou.

De hevige stormen van de afgelopen uren hebben de stroom afgesneden in zo'n 1.500 dorpen en kleine steden.

Overal liggen geknakte bomen en het treinverkeer is ernstig verstoord. Door de stormen woeden in het westen van Rusland nu bijna geen branden meer.

De storm trekt richting Moskou. Na weken van aanhoudende hitte en smog dreigt de hoofdstad nu ten prooi te vallen aan zware regenval, windstoten en hagel. Vandaag zakte de temperatuur al naar 25 graden, waar de afgelopen weken telkens 35 tot bijna 40 graden werd gehaald.

Rusland maakt de ernstigste hittegolf mee sinds de metingen 130 jaar geleden begonnen.