Politie doet grote drugsvangst in Dadizele

De Franse en Belgische politie hebben in een appartement in Dadizele acht leden van een internationale drugsbende opgepakt. In het appartement troffen ze ook drugs aan voor een straatwaarde van 2 miljoen euro.

Het onderzoek naar de grootschalige internationale drugshandel was al een hele tijd aan de gang. Afgelopen vrijdag viel de politie dan binnen op verschillende adressen nadat de bende een lading verdovende middelen was gaan ophalen in Marokko.

De politie nam 225 kilogram hasj, 6 kilogram heroïne en 3 kilogram cocaïne in beslag. Acht Fransen werden opgepakt, vier in België en vier in Frankrijk. De drugs, die vooral in Frankrijk werden verhandeld, werden in het appartement in Dadizele bewerkt. De bendeleden gebruikten ook een loods in Menen om hun luxeauto's te parkeren en te herstellen. De politie nam acht wagens in beslag.