Politie lost schoten op vrijende "autodieven"

In Lier heeft de politie enkele waarschuwingsschoten gelost op een koppeltje dat in een auto aan het vrijen was. De politie dacht dat het autodieven waren.

Het Nederlandse koppel wilde zaterdagmorgen een romantisch einde breien aan een avondje uitgaan. Op het terrein van een autohandelaar zag een leverancier evenwel een "verdachte" auto staan. De man vermoedde dat het om autodieven ging en waarschuwde de politie.

Door de beslagen vensters kon de politie niet zien wie er in de auto zat en wat er gaande was. De agenten -die er ook van uitgingen dat het om een poging tot diefstal ging- vroegen om identificatie.

Op dat moment raakte het koppel in paniek. Ze probeerden met hoge snelheid weg te rijden. De politie loste daarom enkele waarschuwingsschoten en de wagen kwam tot stilstand. De Nederlandse twintigers werden even aangehouden, maar kwamen later op de dag vrij.