Ring weer open na vrachtwagenongeluk

In Anderlecht heeft een ongeval met twee vrachtwagens de hele dag veel verkeersellende veroorzaakt. Sinds 6.15 uur was de Ring er volledig versperd tot ongeveer 18 uur. Het verkeer op verschillende snelwegen werd de hele dag omgeleid.

Een vrachtwagenbestuurder reed rond 5.30 uur op de Buitenring tegen een betonblok en daarop schoof de laadbak op zijn zij. Een andere vrachtwagen kon de gekantelde vrachtwagen niet meer ontwijken en botste achteraan tegen het gevaarte. De gekantelde vrachtwagen hing een tijdje over de brugreling, een tiental meter boven de grond. De brandweer kon de bestuurder na een uur bevrijden uit zijn hachelijke positie.

Pas vier uur na de aanrijding kon met het wegtakelen van de vrachtwagen worden begonnen. Na het takelen moest ook nog de weggeslagen railing op de brug worden vervangen. De wegpolitie wilde de drie rijstroken niet vrijgeven vooraleer de railing was hersteld. Maar het was niet evident om een aannemer te vinden die de werkzaamheden zou kunnen uitvoeren. De meeste aannemers uit de buurt hadden een verlofdag ingepland door de feestdag gisteren.

Uiteindelijk werd een aannemer uit Hasselt bereid gevonden om de railing te komen herstellen, maar het duurde tot 15 uur vooraleer de kraanwagen ter plaatse was.

Daardoor waren er de hele dag verkeersproblemen aan de Ring. De Buitenring werd volledig afgesloten waardoor er meteen lange files stonden. Maar omdat het ongeluk gebeurde aan de afrit Erasmus kon al snel het verkeer zo afgeleid worden. De verkeersstromen die kwamen van Antwerpen en Gent, werden afgeleid zodat het verkeer niet moest passeren aan het ongeluk. Rond 18 uur ging de rijweg weer open en waren de verkeersproblemen snel opgelost.