Rooney Mara is nieuwe Lisbeth Salander

De Amerikaanse actrice Rooney Mara (25) zal de rol van Lisbeth Salander spelen in de Hollywoodremake van "The girl with the dragon tattoo". Dat de Britse acteur Daniel Craig journalist Mikael Blomkvist speelt in de nieuwe versie van de "Millennium"-trilogie was al bekend.

Mara zal in de huid van de mysterieuze en getraumatiseerde Salander kruipen in de tweede verfilming van het werk van misdaadauteur Stieg Larsson.

David Fincher regisseert de film. Hij castte Mara ook al voor "The social network", een film over Facebook die op 1 oktober in de Verenigde Staten uitkomt. Ze was ook al te zien in de tv-series "ER" en "Law & Order: Special victims unit" en in de remake van de film "Nightmare on Elm Street".

De opnames voor de film starten volgende maand in Zweden. "The girl with the dragon tattoo" zou op 21 december 2011 uitkomen.