36 doden bij nieuwe overstromingen in China

In China zijn minstens 36 mensen omgekomen bij nieuwe overstromingenn in de provincie Gansu, in het noordwesten van het land. 23 mensen worden nog vermist.
(archieffoto)

Door de hevige regenval en daaropvolgende overstromingen en aardverschuivingen moesten meer dan 120.000 mensen geëvacueerd worden. 6.000 huizen zijn ingestort en wegen en elektriciteitsleidingen zijn beschadigd. Bijna 300 mensen raakten gewond. 36 mensen lieten het leven. Naar meer dan 20 mensen wordt nog gezocht.

In dezelfde streek kwamen vorige week 1.254 mensen om het leven door modderstromen als gevolg van de hevige regen. De komende dagen wordt er nog meer regen verwacht in het gebied. China wordt elke zomer getroffen door overstromingen, maar dit jaar zijn die ernstiger dan gewoonlijk.