Di Rupo vraagt meer tijd aan de koning

Preformateur Elio Di Rupo trekt morgen om 15.30 uur naar het koninklijk paleis om verslag uit te brengen. Hij zou de koning enkele dagen extra willen vragen om zijn opdracht uit te voeren.

Di Rupo heeft vandaag een lang gesprek gehad met Bart De Wever. Dat was nodig omdat de onderhandelingen tussen de zeven partijen gisteren in mineur waren geëindigd.

Het  feit dat de Vlamingen toen de financieringswet fundamenteel in vraag stelden, is door de Franstaligen niet in dank aanvaard. Di Rupo verweet De Wever zelfs in volle vergadering dat hij hem beloofd had dat hij de financieringswet niet ter discussie zou stellen.

Na zijn gesprek met De Wever vanmiddag zou het vertrouwen tussen de twee weer hersteld zijn, maar een oplossing is daarom nog niet dichterbij.  Naar verluidt wil Di Rupo de volgende dagen opnieuw aparte gesprekken voeren met de verschillende partijen. Pas over enkele dagen zouden er weer onderhandelingen zijn met de hele groep.