Karzai veroordeelt steniging voor overspel

De Afghaanse president Hamid Karzai (foto) veroordeelt de doodstraf die de taliban gisteren uitvoerden. Hij noemt het "onvergeeflijk" dat een jong koppel werd gestenigd voor overspel.

De twee twintigers werden gisteren gestenigd in Mullah Qalli in de noordelijke provincie Kunduz. De streek wordt gedomineerd door de taliban, de regering in Kaboel heeft geen controle over het gebied.

"Twee jonge mensen executeren zonder vorm van proces is een misdaad", zegt president Karzai in een mededeling. "Het is een onmenselijke daad en het is in strijd met de islam."

De 23-jarige vrouw was verloofd en haar 28-jarige minnaar was al getrouwd. Het koppel was gevlucht uit het dorp in de hoop zo aan de strikte toepassing van de sharia te ontsnappen, maar werd gevat. Bij de steniging was een honderdtal mensen aanwezig.