Nederlandse buschauffeur voorlopig vrij

De Nederlandse buschauffeur die vrijdagavond in Frankrijk een ongeval heeft veroorzaakt, is voorlopig vrijgelaten. Hij wordt wel beschuldigd van onvrijwillige doodslag.

De buschauffeur verscheen gisteren voor de onderzoeksrechter in Rijsel. De man werd in beschuldiging gesteld op basis van vier aanklachten: het niet onder controle houden van het voertuig, onvrijwillige doodslag, het onvrijwillig verwonden van derden voor een periode van langer dan drie maanden en het onvrijwillig verwonden van derden voor een periode van minder dan drie maanden.

De buschauffeur werd voorlopig vrijgelaten, maar blijft wel onder gerechtelijk toezicht. Hij mag op Frans grondgebied geen enkel voertuig besturen en moet ingaan op elke oproep van de bevoegde autoriteiten om zich aan te bieden.

Bij het ongeval net voorbij de Frans-Belgische grens kwam een 20-jarige Fransman om het leven. 17 anderen raakten gewond, van wie 3 zwaargewond. De autobus van Eurolines vervoerde 37 passagiers van Amsterdam naar Parijs. Aan de politie verklaarde de chauffeur dat hij in slaap was gevallen.