Sportpaleis wil langste polonaisetrein

Liefhebbers van schlagers en meezingers kunnen op 13 november terecht in het Sportpaleis in Antwerpen. Dan vindt voor het eerst het Polonaise Festival plaats. De organisatoren hopen er een jaarlijks evenement van te maken.

"Er wordt in het Sportpaleis extra ruimte gecreëerd voor de langste Polonaisetrein ooit", zegt organisator Star Events. "Misschien halen we wel het "Guiness book of records"."

Op de affiche staan onder meer Willy Sommers, Laura Lynn, John Terra, Wendy Van Wanten, Nicole & Hugo, Frans Bauer en Jo Vally. Eddy Wally, hersteld van een ziekte, is de eregast.

Grenslandhallen niet tevreden

De Grenslandhallen/Ethias Arena, waar al sinds 2006 het Schlagerfestival georganiseerd wordt, vindt het jammer dat Star Events een gelijkaardig evenement aankondigt.

Beide organisatoren waren ook al in een juridische strijd verwikkeld over het eigendomsrecht van de jaren 90-fuiven. Nu komt het waarschijnlijk niet tot een proces omdat een rechter in de jaren 90-zaak oordeelde dat er wel gelijkenissen waren, maar dat varianten toch mogelijk moeten zijn.