Veiligheidsagenten stoppen gijzeling Tel Aviv

Aan de Turkse ambassade in de Israëlische stad Tel Aviv zijn schoten gehoord. Een Palestijnse man hield gedurende een tijdje twee mensen gegijzeld, naar verluidt de Turkse consul en zijn echtgenote. Turkse veiligheidsagenten hebben de man neergeschoten.

"Dit is een gijzelingscrisis", zei woordvoerder Yigal Palmor van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens de Israëlische krant Maariv was de gijzelnemer een Palestijn die al in 2006 probeerde asiel te krijgen in de Britse ambassade in Tel Aviv. In een telefoongesprek met de krant had hij ermee gedreigd "elke jood te doden" die het gebouw van de Turkse ambassade zou betreden.

Een woordvoerder van de Israëlische overheid bevestigt dat Turkse veiligheidsagenten de man hebben neergeschoten. Hij is daarbij gewond geraakt. Volgens nog onbevestigde berichten wilde die asiel aanvragen in Turkije.

De veiligheidsdiensten hebben de omgeving van het ambassadegebouw afgesloten. Op tv-beelden waren vlak bij het gebouw voertuigen van de politie en een ambulance te zien.