"Relatie afgelopen, maar niet door die bal"

Vorige week werd een jong koppel een ware internetsensatie, toen tijdens een baseballwedstrijd de jongen wegsprong voor een slecht geslagen bal en zijn vriendin pijnlijk geraakt werd door diezelfde bal. Iedere baseballsupporter reageerde verontwaardigd op deze on-Amerikaanse houding van de jongen. Was het de druppel die de emmer deed overlopen, want aan hun relatie kwam intussen een einde?

Tortelduiven Bo Wyble en Sara Saco-Vertiz deden enkele dagen geleden hun verhaal in het CBS-praatprogramma "The early show".

Wyble verdedigde zijn wegduiken voor de bal die in het publiek vloog als volgt: "Ik stond op om de bal te vangen, maar toen ik hem dichterbij zag komen, verloor ik hem uit het oog en sprong opzij. Ik wist niet dat mijn vriendin was blijven zitten." Dat was dus wel zo en zij kreeg de harde bal recht op haar arm. Het leverde haar een blauwe plek op. "Qua pijngevoel zou ik het een 6 op 10 geven", aldus Saco-Vertiz, die beweerde een hoge pijngrens te hebben.

Vervolgens kreeg Wyble de volle laag van presentator Harry Smith. "Wanneer een verkeerd geslagen bal in het publiek terechtkomt, weet je dan wat mannen doen? Ze staan op en proberen die bal te vangen. Vervolgens geven ze hem aan hun meisje, dat dan verliefd terugkijkt. Dat doen échte mannen", aldus Smith.

Wydle reageerde nauwelijks, waarop de presentator zuchtte: "Is dat alles? Heb je niet meer te zeggen?" Wydle gaf dan toe, mocht het voorval zich opnieuw voordoen, hij wel voor zijn vriendin zou springen en haar tegen de bal zou beschermen.

Saco-Vertiz zei daarna dat hun relatie voorbij en begraven was. "Ik bedoel, het is niet voorbij wegens de bal", voegde ze er nog aan toe. “Er is blijkbaar nog meer”, besloot gastheer Smith. Verschillende Amerikaanse nieuwswebsites vermeldden dat het bal-incident wel degelijk tot de breuk bijgedragen heeft.

U kan het filmpje van de verkeerd geslagen bal hier bekijken.

lees ook