"Vangheluwe wordt mijn grootste slachtoffer"

Het is nog altijd maar zomer, maar toch heeft Geert Hoste nu al zijn nieuwe eindejaarsconference voorgesteld. "Geert Hoste Vulkaan" heet ze, een verwijzing naar een jaar vol uitbarstingen -van een IJslandse vulkaan en een Belgische regering bijvoorbeeld.

Bart Kaëll, Tom Waes, Siegfried Bracke, Elio Di Rupo: zij krijgen een vooraanstaande rol in de nieuwe show. "Maar mijn grootste slachtoffer wordt Roger Vangheluwe, de bisschop van Brugge", kondigt Geert Hoste aan.

Uiteraard krijgt ook de politieke situatie de nodige aandacht. "Het is vreselijk in ons land. Of liever: fantastisch", vindt de conferencier. "Elk jaar heb ik de grootste dromen over de meest humoristische dingen. En als ik de krant opensla, blijkt dat die dingen al in het echt gebeurd zijn".

"Geert Hoste Vulkaan" gaat op 6 november in première in Oostende en toert tot 29 december door Vlaanderen.